Xi: Fa'agasolo lelei le galulue fa'atasi

Na fofogaina e Peresitene Xi Jinping se saunoaga autu i le sauniga amata o le lona tolu o Belt and Road Forum for International Cooperation i le Maota Tele o Tagata i Beijing i le Aso Lulu.

O Saina o le a faʻatūina faʻamalama faʻatupe e 700 piliona yuan ($95.8 piliona) e ala i faletupe atinaʻe e lua e lagolago ai poloketi o loʻo aofia i le Belt and Road Initiative, ae o le 80 piliona yuan faaopoopo o le a tui i totonu o le Silk Road Fund e faʻamalosia ai le galulue faʻatasi a le BRI, Peresitene Xi Fai mai Jinping i le Aso Lulu.

Na faia e Xi le saunoaga i se saunoaga autu na fofogaina i le sauniga amata o le lona tolu Belt and Road Forum for International Cooperation i Beijing.Mo le faʻatinoina o le galulue faʻatasi, na ia taʻua ai o le Faletupe o Atinaʻe a Saina ma le Faletupe o Faʻaulufale mai fafo a Saina o le a latou faʻatulagaina se faʻamalama faʻatupeina e 350 piliona-yuan."Faʻatasi, latou te lagolagoina poloketi BRI i luga o le faʻavae o maketi ma pisinisi faʻagaioiga."

E silia ma le 20 faauluuluga o le malo ma sui sinia o le malo faapea faauluuluga o faalapotopotoga faavaomalo sa auai i lea faamoemoe.Fai mai Xi o maliega felagolagomai e tusa ma le $ 97.2 piliona ua maeʻa i le Fono a le Pule Sili na faia i le taimi o le fono.

I lana saunoaga, na valaau ai Xi mo le faalolotoina o le tulaga maualuga Belt and Road felagolagomaʻi e fausia ai se lalolagi tatala, faʻatasi ma fesoʻotaʻi mo le tuputupu aʻe fefaʻasoaaʻi, ma na ia lapatai mai e uiga i "faʻasalaga tuʻufaʻatasia, faʻamalosia o le tamaoaiga ma le vavaeeseina, ma le faʻalavelaveina o le sapalai".

Na ia faasilasilaina ni laasaga tetele se valu o le a faia e Saina e lagolago ai le tulituliloaina o le maualuga o Belt and Road felagolagomaʻi, e aofia ai taumafaiga e fausia se fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga tele o Belt ma Auala, lagolago se tamaoaiga o le lalolagi, faʻalauteleina le atinaʻe lanu meamata ma faʻalauteleina le faʻasaienisi ma tekonolosi fou.

O le tausaga nei e atoa i ai le 10 tausaga o le BRI.Na viia e Xi le atinaʻeina o le Belt and Road felagolagomaʻi i le sefulu tausaga talu ai, ma fai mai o se fesoʻotaʻiga faʻavaomalo o fesoʻotaʻiga e aofia ai alalaupapa o le tamaoaiga, auala felauaiga faavaomalo ma se auala tele faʻamatalaga ua faʻateleina ai le tafe o oloa, tupe faavae, tekinolosi ma tagata faigaluega i totonu o atunuu o loʻo aʻafia i totonu. le BRI.

利久1

利久2

利久3


Taimi meli: Oke-19-2023