O le 19th Asian Games na tapunia ai a latou 16 aso i le Aso Sa

Na tapunia e le ta'aloga a Asia le latou ta'aloga e 16 aso i le Aso Sa i le malae o le Olympic Sports Center e 80,000 nofoa ma ua toe ta'ita'ia ai e le malo talimalo o Saina a'o fa'ai'uina e le Palemia Li Qiang se fa'aaliga na fa'atatau i le manumalo i loto o tuaoi Asia.

O le 19th Asian Games - na latou amataina i le 1951 i New Delhi, Initia - o se faʻamanatuga mo Hangzhou, o se aai e 10 miliona, le laumua o Alibaba.

"Ua matou ausia le sini o se taʻaloga faigofie, saogalemu ma mataʻina," o le tala lea a le failauga o Xu Deqing i le Aso Sa.Na lipotia mai e le aufaasālalau a le malo le tupe faaalu e sauniuni ai mo taaloga e tusa ma le $30 piliona.

O Vinod Kumar Tiwari, o le sui failautusi aoao o le Fono a le Olimipeka a Asia, na taʻua i latou "o le tele o Taaloga a Asia."

O le failautusi aoao o le komiti faʻatulagaina, Chen Weiqiang, na faʻaalia lenei faʻataʻitaʻiga o Taaloga a Asia o se faʻasalalauga "faʻailoga" mo Hangzhou.

"O le aai o Hangzhou ua matua suia," o lana tala lea.“E fetaui lelei le faapea atu o taaloga a Asia ose ta’avale autu lea mo le malaga ese atu o le taulaga.”

O nei ta'aloga e sili atu nai lo isi ta'aloga a Asia talu ai ma toetoe lava 12,500 tagata tauva.O le tausaga fou o le Olimipeka i Pale e tusa ma le 10,500, e tutusa ma Taaloga a Asia i le 2018 i Jakarta, Indonesia, ma le faʻataʻitaʻiga mo le 2026 pe a faʻagasolo taaloga i Nagoya, Iapani.
角筷1

角筷2

角筷3


Taimi meli: Oke-09-2023