Fa'aola o le ofe: O le isi mea sili?

O le bamboo o loʻo faʻaalia o se mea fou fou, faʻatasi ai ma faʻaoga e amata mai i'ie i le fausiaina.E iai fo'i le malosi e mitiia ai le tele o le carbon dioxide, o le kasa sili ona tele, ma maua ai tupe a nisi o tagata matitiva o le lalolagi.

HY2-JK235-1_副本

O le ata o Bamboo o loʻo i ai se suiga.Ua ta'ua e nisi o “le laupapa o le 21st Century”.
O aso nei e mafai ona e fa'atau se pea ofe totini pe fa'aaoga e fai ma fa'alava fa'alava atoa i totonu o lou fale - ma e fa'apea e tusa ma le 1,500 le fa'aogaina i le va.

HY2-LZK235-1_副本

O loʻo faʻateleina le faʻalauiloaina o auala e mafai ai e le bamboo ona tautuaina i tatou o tagata faʻatau ma fesoasoani foi e laveaʻi le paneta mai aʻafiaga o suiga o le tau ona o lona malosi e le mafaatusalia e puʻeina le kaponi.
"Mai le fanua ma le vaomatua i le falegaosimea ma le faʻatau, mai le fale faʻataʻitaʻiga i le fale suʻesuʻe, mai i iunivesite e oʻo atu ia i latou o loʻo i ai le pule faʻapolokiki, ua sili atu ona iloa e tagata lenei punaoa e mafai ona faʻafouina," o le tala lea a Michael Abadie, o le na ave. i luga o le au peresitene o le World Bamboo Organization i le tausaga talu ai.
“I le sefulu tausaga talu ai, ua avea le ofe ma fua tele o le tamaoaiga,” o le tala lea a Abadie.
O tekonolosi fou ma auala o le gaosiga o le bamboo ua faia se eseesega tele, ua mafai ai ona amata tauva lelei ma oloa fafie mo maketi i Sisifo.
O loʻo faʻatatauina o le maketi o bamboo i le lalolagi e tusa ma le $10bn (£6.24bn) i aso nei, ma fai mai le World Bamboo Organization e mafai ona faaluaina i le lima tausaga.
O loʻo talia nei e le lalolagi atiaʻe lenei tuputupu aʻe gafatia.
I le itu i sasae o Nicaragua, o le bamboo e oʻo mai talu ai nei na manatu le toʻatele o tagata i le lotoifale e leai se aoga - e sili atu o se faʻalavelave e faʻamamaina nai lo se faʻamanuiaga ia i latou ma lo latou itulagi.
Ae i luga o le fanua sa i lalo o le vaomatua mafiafia, ona liliu atu lea i faʻatoʻaga ma fafaga ma lafumanu, o loʻo faʻatupulaʻia faʻatoʻaga fou.

HY2-TXK210_副本

“E mafai ona e va’ai atu i pu laiti na totō ai le ofe.I le taimi nei o le ofe e pei o le teineititi e iai pimples e leʻi manumalo i le matua,” o le tala lea a Nicaraguan John Vogel, o le na te faʻatautaia galuega faʻapitonuʻu a se pisinisi faʻavae Peretania o loʻo teu faʻafaigaluega i le ofe.
O le la'au fa'ato'aga tele lea i le lalolagi, e sauni e selesele i tausaga ta'itasi ma fa'atumauina pe a uma le fa i le lima tausaga e fa'atusatusa i la'au fa'atekonolosi masani e tele tausaga e umi atu ai ona matua ma e na'o le tasi e mafai ona seleseleina.
“O le taimi muamua lea o se togavao vevela e tumu i laau e le mafai ona e iloa atu ai le susulu o le la,” o le tala lea a Vogel.
"Ae o le faʻamaualuga o le tagata ma le vaʻavaʻai na mafua ai ona talitonu tagata o le faʻaitiitia o nei mea uma o lona uiga o le vave maua o se tupe maua ma latou te le tau popole mo a taeao."
E fiafia tele Vogel i le ofe ma avanoa na te talitonu e ofoina atu i lona atunuu, a o taumafai e tuu i tua se taimi ua tuanai o taua faalemalo ma vevesi faaupufai ma se taimi o le salalau lautele o le mativa.
Ua leva ona avea Saina ma faifa'ato'aga tele o 'ofe ma ua fa'amanuiaina ma le manuia le fa'atupula'ia o mana'oga mo oloa fa'ato'aga.
Ae mai lenei vaega o Nicaragua o se auala puupuu i le isi itu o le Atu Karipeane mo le gaosiga o bamboo i le maketi tele i le Iunaite Setete.
O le faʻafaigaluegaina o le ofe o loʻo i ai se aafiaga lelei i tagata faigaluega faʻatoʻaga i le lotoifale, e maua ai galuega totogi mo tagata, e aofia ai fafine, o le toʻatele o i latou na leai ni galuega, poʻo mo tamaloloa na malaga muamua i Costa Rica e suʻe galuega.
O nisi o ia galuega o le vaitau ma e manino lava le lamatiaga o le maualuga o faʻamoemoega.
O se tuufaatasiga fou o faiga faavae ma le faasao ua amata ai le galuega faatino i le faatoaga Rio Kama - o le uluai Bamboo Bond i le lalolagi, na fuafuaina e le kamupani Peretania Eco-Planet Bamboo.
Mo i latou na faʻatauina le sili atu $50,000 (£31,000) faʻamaufaʻailoga o loʻo folafola mai le toe faʻafoʻi mai o le 500% i luga oa latou tupe teufaafaigaluega, faʻalautele i luga ole 15 tausaga.
Ae sa ofoina atu foi pone e maualalo tau, e aumai ai le aufaipisinisi laiti i lenei ituaiga o galuega.
Afai e lava le faatosina o tupe maua mai le ofe, o lo'o i ai le tulaga lamatia mo so'o se atunu'u la'ititi o le fa'afefeteina o le pendulum i le fa'alagolago tele i ai.E mafai ona atia'e se monoculture.

HY2-XXK235_副本

I le tulaga o Nicaragua, fai mai le malo o lona faʻamoemoe mo lona tamaoaiga o loʻo i le itu faʻafeagai - faʻalauteleina.
E iai fo'i a'afiaga mo la'au ofe - pei o lologa ma fa'ama'i fa'ama'i.
E le'i faataunuuina uma faamoemoega lanu meamata.
Ma mo le aufaipisinisi o loʻo i ai, ioe, faʻalavelave faʻapolokiki e fesoʻotaʻi ma atunuu gaosi oloa.
Ae fai mai le au gaosi oloa i le lotoifale e tele naua manatu sese e uiga ia Nicaragua - ma latou finau mai ua latou faia ni faiga talafeagai e puipuia ai le fiafia o tagata teu tupe.
O loʻo i ai se taimi umi e alu ai aʻo leʻi faʻaleleia le vao o loʻo faʻaleleia nei i Nicaragua - aua o le ofe faʻapitoa o se tasi o le aiga mutia - e mafai ona faʻamatalaina saogalemu o le laupapa o le 21st Century - ma o le laupapa autu i se lumanaʻi gafataulimaina mo vaomatua ma o lea mo le lalolagi.
Ae, mo le taimi nei, o le bamboo e mautinoa lava o loʻo olaola.

HY2-XXTK240_副本

HY2-XXTK240-1_副本


Taimi meli: Sep-22-2023